Zastřešujeme nestátní neziskové organizace v České republice

Poslední příměstský tábor letošního léta

V termínu 19. až 23. srpna se odehrála závěrečná akce letošního léta, kterou jsme měli pro děti naplánovanou – příměstského tábora se jich zúčastnilo šestnáct, a to jak z Krumlova, tak i z okolí. Čekal na ně nabitý program.

Po deštivém pondělním seznamovacím dopoledni v Boudě se odpoledne vydaly na cestu za pokladem do zámecké zahrady, na jejímž konci si po vyřešení všech zapeklitých úkolů každý z účastníků v truhličce našel svou medaili, kterou ve zbývajícím průběhu týdne zdobil dle svého přání

V úterý jsme vyrazili na cestu vlakem do Třísova, odkud jsme zdárně zdolali zříceninu Dívčí Kámen.

Ve středu dopoledne čekala děti „Procházka krajinou“, environmentální program, který si přichystala kolegyně Iva. Náročný den jsme s dětmi zakončili zábavnou prohlídkou interaktivní expozice českokrumlovských klášterů plnou tvoření a vyrábění.

Ve čtvrtek, alespoň podle reakcí dětí, došlo na zlatý hřeb celého tábora, jímž bylo sjíždění Vltavy na raftech ze Zátoně do Spolí. Většinu zdatně pádlujících čekaly mimo jiné dva atraktivní jezy.
V pátek jsme společně vyrazili do archeoskanzenu Trocnov. Jelikož je tento relativní novinkou, byla to pro drtivou většinu účastníků včetně vedoucích první a nutno říci, že pozitivní zkušenost. Paní lektorka děti interaktivním způsobem prohlídky zaujala a zabavila a plné dojmů tak mohly vyrazit na poslední část programu, tedy oběd, prohlídku a kontaktní zoo v Safari Resortu Hluboká u Borovan, kde jsme si to všichni přes jisté zmatky s obědem opět užili. I přes určitou zvýšenou „náročnost“ této skupiny dětí jsme všichni prožili intenzivní týden plný zajímavých, užitečných a zábavných zážitků a věříme, že to nebylo naposledy, kdy jsme dostali možnost zrealizovat hodnotný program příměstského tábora.

Příměstský tábor ICM finančně podpořili město Český Krumlov, Jihočeský kraj a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.

Jan Čermák, fotografie: Vlastimil Kopeček

CDPM Český Krumlov

Sdílejte: